четвер, 06 жовтня 2022 16:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал розповів, як Лукашенко допомагає російським окупантам

Генерал розповів, як Лукашенко допомагає російським окупантам
У жовтні з білоруських арсеналів зберігання ракет і боєприпасів направили російським окупантам на Донецькій і Херсонський напрямок майже 30 вагонів з боєприпасами. Фото: Getty Images

У жовтні Росія вивезла з Білорусі майже 30 вагонів з боєприпасами для посилення російських окупаційних військ у війні проти України.

Воєнно-політичне керівництво Білорусі продовжує надавати допомогу агресору. Про це повідомив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов, пише Gazeta.ua.

"За отриманою інформацією, в рамках двосторонньої домовленості, на даний час триває робота групи офіцерів південного воєнного округу збройних сил країни-агресора з метою відбору і подальшого переміщення для потреб агресора автомобільних шин, вузлів, агрегатів та інших запасних частин до бронетехніки противника. Робота триває на білоруських складах, базах та арсеналах. Крім того, з початку жовтня з білоруських арсеналів зберігання ракет і боєприпасів направлено до окупаційних військ на Донецькій і Херсонський напрямок майже 30 вагонів з боєприпасами", ‒ розповів бригадний генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казахстан відхилив вимогу Росії – Reuters

Загалом від початку повномаштабної агресії з території Білорусі відправили 26 ешелонів загальною кількістю майже 250 вагонів і вагою понад 10 тис. т.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь в російській агресії проти України. Білоруський диктатор перетворив країну на плацдарм для армії РФ.

Білорусь розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп.

Українська розвідка повідомляла, що у Білорусі готують місця для розміщення 20 тис. мобілізованих з РФ. Ті мають поповнити дислоковані підрозділи російських військ.

Зараз ви читаєте новину «Генерал розповів, як Лукашенко допомагає російським окупантам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі