неділя, 19 березня 2023 17:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Федоров розповів про терор РФ на тимчасово окупованих територіях

Федоров розповів про терор РФ на тимчасово окупованих територіях
Росіяни посилюють примусову паспортизацію населення на тимчасово окупованих територіях України, заявив мер Мелітополя Іван Федоров. Фото: Укрінформ

Росіяни посилюють примусову паспортизацію населення на тимчасово окупованих територіях України.

До осені окупанти планують, щоб 80% мешканців вже були з паспортами РФ. Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

"За весну вони хочуть вийти на 50% паспортизації того населення, яке залишилось в тимчасовій окупації, а до вересня зробити 80%. Це говорить про те, що сьогодні будь яка дія на тимчасово окупованій території повинна мати ознаки паспортизації", – сказав він.

Наприклад, за словами Федорова, якщо громадянин хоче підключити собі інтернет, то це можна зробити тільки з паспортом РФ або з заявко на його отримання. Така сама умова при отриманні перепустки на переміщення між окупованими територіями або соціальних виплат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія визнала, що не захопить Запоріжжя: британська розвідка прокоментувала рішення РФ

"Ворог це робить тому, що хоче до свого злочину приєднати, якомога більше людей", – пояснив Федоров.

Також, за словами мера, ворог заявив, що намагатиметься вивезти більше 1 млн тон зерна з окупованої частини Запорізької області через Бердянський і Маріупольські порти та залізну дорогу.

Федоров додав, що окупанти фактично викрадають зерно у аграрієв та викрадають будь яке майно підприємств та "націоналізують" квартири мешканців.

Мер Мелітополя також повідомив, що окупанти розгортають чергову партію військових шпиталів на окупованих територіях, що свідчить про те, що в них "зовсім все не добре", зокрема на Запорізькій лінії фронту.

Приватна військова компанія "Вагнера" почала "запрошувати" до своїх лав жителів тимчасово окупованої території Запорізької області.

Зокрема, у пропагандистських Telegram-каналах росіяни розповсюджують промо-ролик про вступ до ПВК. Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

За інформацією Федорова, окупанти вже вдруге "запрошують" до "вагнерівців" – приватного війська, яке донедавна складалося з колишніх в'язнів.

Як повідомив Федоров, окупанти обіцяють бійцям коротку військову місію – утримати Бахмут. За це ніби дають повний соціальний пакет.

Зараз ви читаєте новину «Федоров розповів про терор РФ на тимчасово окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі