неділя, 19 березня 2023 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія визнала, що не захопить Запоріжжя: британська розвідка прокоментувала рішення РФ

Росія визнала, що не захопить Запоріжжя: британська розвідка прокоментувала рішення РФ
Російські ставленики проголосили Мелітополь "тимчасовою столицею" Запорізької області. Фото: slovoidilo.ua

У британській розвідці пояснили рішення Росії проголосити "столицею" тимчасово захопленої частини Запорізької області місто Мелітополь.

Місцеві гауляйтери оприлюднили такий указ ще 3 березня 2023 року. Тоді призначений Росією так званий "глава області" Євген Балицький заявив, що це тимчасовий захід, поки місто Запоріжжя не буде під контролем Росії. Про це йдеться у повідомленні міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Росія змінює призовний вік: у британській розвідці пояснили

У британській розвідці нагадують, що Запорізька – одна з чотирьох областей України, які президент РФ Володимир Путін анексував як частину Росії 30 вересня 2022 року. Водночас РФ так і не змогла окупувати місто Запоріжжя, великий індустріальний центр з населенням 700 тис. чоловік, що знаходиться приблизно за 35 км від нинішньої лінії фронту.

"Тихе проголошення альтернативної столиці, ймовірно, є мовчазним визнанням російською системою того, що її сили навряд чи захоплять раніше заплановані основні цілі в найближчому майбутньому", ‒ йдеться у повідомленні.

На тимчасово окупованій території у Запорізькій області починається капітуляція ворога. Окупанти зрозуміли, що, що далі їм не просунутись. Про це сказав мер Мелітополя Іван Федоров.

Він назвав "наказ" колаборанта Євгена Балицького про Мелітополь як "столицю" Запорізької області "осиковим кілком в плани рашистів щодо подальшого захоплення територій України".

Зараз ви читаєте новину «Росія визнала, що не захопить Запоріжжя: британська розвідка прокоментувала рішення РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі