четвер, 18 серпня 2022 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Естонія відправить новий пакет військової допомоги Україні: що туди входить

Естонія відправить новий пакет військової допомоги Україні: що туди входить
Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з міністром закордонних справ Естонської Республіки Урмасом Рейнсалу. Фото: ОП

У четвер, 18 серпня, уряд Естонії на засіданні ухвалив рішення поставити Україні додаткову військову допомогу.

Зокрема, у пакет допомоги увійдуть міномети та протитанкові засоби. Також спільно з Німеччиною до України буде поставлено польовий шпиталь, повідомляє Інтерфакс-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія перестала пускати громадян РФ із шенгенськими візами

Також повідомляється, що до Великої Британії передбачається направити фахівців для навчання українських військовослужбовців.

За інформацією агентства BNS, Естонія передала Україні військову техніку майже на €250 млн, зокрема протитанкові реактивні комплекси "Джавелін", гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, пістолети, боєприпаси, транспортні засоби, засоби зв'язку, медичні засоби, засоби індивідуального захисту тощо.

У Сполучених Штатах Америки майже 20 високопоставлених військових та дипломатів закликали адміністрацію президента Джо Байдена надати Україні зброю великої дальності.

Зокрема, ідеться про ракети ATACMS.

Зараз ви читаєте новину «Естонія відправить новий пакет військової допомоги Україні: що туди входить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі