неділя, 12 березня 2023 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Еліта не страждає: британська розвідка проаналізувала російські втрати у війні

Еліта не страждає: британська розвідка проаналізувала російські втрати у війні
Діти тих, хто був у перших рядах під час виступу російського президента Володимира Путіна, не служать в армії. Фото: скріншот

Росія продовжує зазнавати надзвичайно великих втрат у війні проти України.

Але наслідки у різних регіонах РФ відчуваються нерівномірно. Так, майже непомітні вони у найбагатших містах, зокрема, Москві та Санкт-Петербурзі. Про це у Twitter повідомляє міноборони Великої Британії.

Особливо втрат не відчувають родини російської еліти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вже не контролює інфопростір РФ через боротьбу "еліт" – ISW

У британській розвідці нагадують, що діти жодного з посадовців, які були у перших рядах аудиторії під час промови президента Володимира Путіна 21 лютого, не служать в армії.

"У багатьох східних регіонах рівень смертності у відсотках від населення серед старших 30 років разів вищий, ніж у Москві. Місцями етнічні меншини зазнають найбільшого удару. В Астрахані приблизно 75% втрат спостерігається серед казахської та татарської меншин", ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці прогнозують, що міноборони Росії намагатиметься вирішити проблему постійного дефіциту бойового складу. Тому ізоляція заможніших і впливовіших елементів російського суспільства, швидше за все, залишатиметься головною проблемою.

Загальні бойові втрати Росії на ранок неділі, 12 березня, становлять 159 090 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 1009 окупантів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Еліта не страждає: британська розвідка проаналізувала російські втрати у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі