середа, 30 березня 2022 14:58

"Для нас це новий тип злочинців": Білошицький розповів, як каратимуть мародерів в Україні

"Для нас це новий тип злочинців": Білошицький розповів, як каратимуть мародерів в Україні
Як в Україні треба карати мародерів. Фото: facebook.com/Bilosh

Мародерів, які діють у різних містах України, каратимуть відповідно до правових рамок.

Їх судитимуть за існуючими у період воєнного часу законами. Про це під час брифінгу заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"Мародери - це новий тип злочинців для нашої країни. В цій ситуації такі люди, на мою думку, роблять мерзенні речі. Будь-яка особа, яка є свідком подібних злочинів, може затримувати мародерів і передати їх у руки поліції", - наголосив він.

Він згадав, що цивільні люди ловлять подібних злочинців у містах і карають так, як це показано на багатьох фото в інтернеті - прив'язують до стовпів та знімають з них штани. Однак, коли поліція приїжджає на місце події, то пред'являє мародерам обвинувачення відповідно до закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хлопці, не ображайтеся" - Кім звернувся до мародерів

Попередньо злочинців звільняють від наслідків самосусуду. Білошицький наголосив, що не обвинувачує тих, хто вирішив негайно покарати таких людей.

Крім того, він нагадав, що Верховна Рада посилила покарання за мародерства. Водночас поліцейський наголосив, що наразі нараховуються десятки і навіть більше ситуацій мародерства. Однак вони не поширені завдяки реакції суспільства та різних відомств, зокрема, поліції.

"Статистичні дані не дуже значні, але ми боремося з наявними випадками", - підсумував він.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала не вчиняти самосуду над мародерами. Натомість, за її словами, їх необхідно передавати правоохоронним органам.

Зараз ви читаєте новину «"Для нас це новий тип злочинців": Білошицький розповів, як каратимуть мародерів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі