вівторок, 29 листопада 2022 17:36

Спецтема: Війна Росії проти України

"Дефіцит електроенергії складає 30%" ‒ Шмигаль розповів про два завдання обленерго

"Дефіцит електроенергії складає 30%" ‒ Шмигаль розповів про два завдання обленерго
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що нині виробництво електроенергії в країні покриває 70% від потреб. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Українська енергосистема, попри постійні російські удари залишається цілісною. Нині заживлені всі регіони України, окрім Херсонської області.

Там територія щільно замінована та є дуже суттєві пошкодження. Про це у Telegram повідомив 29 листопада прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві брак електроенергії. Як містянам даватимуть світло

За його словами, нині виробництво електроенергії в країні покриває 70% від потреб. А дефіцит складає 30%. Його корегують обмеженнями споживання.

"Укренерго" доводить до обленерго обсяги електроенергії, які можна поставити в той чи інший регіон від електростанцій. Далі вже обленерго визначають ‒ кого вони вимкнуть, щоб дотримуватися встановлених лімітів" ‒ зазначив Шмигаль.

За словами прем'єра, нині перед обленерго стоїть два завдання: не перевищувати надані НЕК "Укренерго" ліміти та мінімізувати нерівномірне відключення споживачів.

В Києві вмикатимуть світло лише на дві-три години двічі на добу. Строки повернення до планових графіків відключень наразі неможливо спрогнозувати, розповів генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.

Киянам необхідно готуватися до можливих відключень електроенергії до весни. За низьких температур збільшується навантаження на енергосистему. Про це сказав мер Києва Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «"Дефіцит електроенергії складає 30%" ‒ Шмигаль розповів про два завдання обленерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі