понеділок, 28 листопада 2022 09:53

Кличко озвучив невтішний прогноз щодо вимкнення світла у Києві

Кличко озвучив невтішний прогноз щодо вимкнення світла у Києві
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що необхідно готуватися до можливих відключень електроенергії до весни. Фото: slovoidilo.ua

Киянам необхідно готуватися до можливих відключень електроенергії до весни.

За низьких температур збільшується навантаження на енергосистему. Про це сказав мер Києва Віталій Кличко, передає "РБК-Україна".

"Ми намагаємося відновити все максимально швидко. Перейти на чіткі графіки, щоб не було сюрпризів, і щоб потім перейти на безперебійне постачання електрики. Але маємо бути готові до того, що відключення можуть бути до весни. Це пов'язано також з низькими температурами, у багатьох людей стоять теплонагріваючі прилади — у когось теплі підлоги, у когось УФ. Люди в холодний час завжди споживають більше електроенергії. Тому йде більше навантаження на енергосистему", — зазначив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко анонсував відкриття головної ялинки у Києві й згадав Путіна

Говорячи про відновлення енергетичної інфраструктури, Кличко розповів, що влада працює над цим.

"Це питання більше до фахівців — до компанії ДТЕК. Деяка апаратура замовлена на Заході, її потрібно виготовити, привезти в Україну і встановити. Тобто це певний процес", — додав столичний мер.

Російські окупанти готують нові удари і поки у них є ракети – вони не заспокояться. Тиждень, що починається, може бути таким самим складним, як і цей, що минає, заявив президент Володимир Зеленський.

Він додав, що після масованого удару терористів минулої середи день за днем відновлювали генерацію та постачання електрики.

Станом на сьогодні у більшості регіонів країни діють лише стабілізаційні графіки відключень. Ситуація енергетиками контролюється.

Зараз ви читаєте новину «Кличко озвучив невтішний прогноз щодо вимкнення світла у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі