середа, 18 січня 2023 22:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому все керівництво МВС було в одному гелікоптері – Клименко відповів

Чому все керівництво МВС було в одному гелікоптері – Клименко відповів
Виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко відповів, чому все керівництво МВС було в одному гелікоптері. Фото: Укрінформ

Відповіді на всі запитання щодо авіакатастрофи в Броварах будуть найближчим часом.

Створені відповідні слідчі групи правоохоронних органів нашої держави, відповідна комісія Кабінету Міністрів теж розпочинає роботу. Про це в ефірі телемарафону повідомив виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко.

Він наголосив, що версії основні такі, як були, такі і далі розглядаються правоохоронними органами (порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера, навмисні дії щодо знищення літального апарату – Gazeta.ua)", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про трагедію у Броварах: "Це не нещасний випадок, це війна"

Відповідаючи на запитання, наскільки правильним було з точки зору безпеки сідати в один гелікоптер всьому керівництву МВС, Клименко зауважив, що "іде війна і всі керівники всіх рівнів ризикують, тому що ми маємо знати, що відбувається на фронті, що відбувається у прифронтових областях".

"Ми маємо знати, як служать наші підлеглі, і ми маємо знати, які потреби в наших громадян, як їх захистити. Це можна тільки побачити на власні очі. Тому і міністр Монастирський, і перший заступник Єнін дуже часто перебували на фронті і не боялися цього. На жаль, ця трагедія, яка сталася, має показати нам, що дійсно війна триває", – сказав Клименко.

За його словами, не було б війни, не було б цієї катастрофи.

"Не було б війни – ми б мирно працювали. Тому зараз важко про це говорити, як вони мали сідати в гелікоптер чи не мали, є трагедія, є висновки і є вже робота відсьогодні", – сказав в.о МВС.

Уранці 18 січня в Броварах Київської області поруч із дитячим садком та житловим будинком впав вертоліт ДСНС ЕС-225 Super Puma (бортовий номер 54).

За уточненою інформацією, після проведення ідентифікації, на місці падіння вертольоту виявлено 14 загиблих осіб, з них одна дитина та 9 людей, які перебували на борту. Про це повідомили в ДСНС України.

Влада та поліція підтвердили смерть міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна і держсекретаря МВС Юрія Лубковича. Загалом на борту було дев'ятеро людей: шість – з оперативної групи МВС, а також троє членів екіпажу ДСНС. Усі загинули.

Зараз ви читаєте новину «Чому все керівництво МВС було в одному гелікоптері – Клименко відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі