середа, 26 жовтня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи є ознаки створення ворожих формувань на Сумщині – ЗСУ відповіли

Чи є ознаки створення ворожих формувань на Сумщині – ЗСУ відповіли
На Сумщині провели перевірку бойової готовності військових частин ЗСУ, Сил безпеки та оборони, а також розвідку. Фото: golos.com.ua

На Сумщині провели перевірку бойової готовності військових частин Збройних сил України, Сил безпеки та оборони.

А також – розвідку в окремих районах області. Раптова перевірка тривала з 25 по 26 жовтня, повідомив командир оперативно-тактичного угруповання "Суми" генерал-майор Олександр Нестеренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між російськими та білоруськими військовими дедалі частіше виникають конфлікти

Під час перевірки ознак створення ударних формувань Росії не виявили.

"Здійснено вихід наших резервів у визначені райони та на відповідні рубежі. Проведено повітряну та спеціальні розвідки. Ознак створення ударних формувань противника не виявлено. Наразі обстановка залишається стабільною та контрольованою", – сказав Нестеренко.

У п'ятницю, 21 жовтня, росіяни обстріляли Краснопільську та Хотінську громади у Сумській області. Окупанти гатили з мінометів та стрілецької зброї. Про це повідомив очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

По Краснопільській громаді були два мінометних обстріли, 15 і 10 приходів відповідно. По Хотінській громаді ворог двічі відкривав вогонь зі стрілецької зброї та було два мінометні обстріли 9 та 16 мін. Жертв та руйнувань не зафіксували.

Зараз ви читаєте новину «Чи є ознаки створення ворожих формувань на Сумщині – ЗСУ відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі