вівторок, 16 серпня 2011 17:10

Черкащанин хотів врятувати кішку і сам потрапив у пастку

Черкащанин хотів врятувати кішку і сам потрапив у пастку

15 серпня о 20:00 в Черкасах мнсники зняли з дерева 16-річного Богдана Шпильового. Хлопець застряг між двома стовбурами клену.

"До нас подзвонили випадкові перехожі. Повідомили, що на розі вулиць Дашкевича та Шевченка поряд із магазином "Сільпо" на дереві сидить хлопець, а майже на верхівці сіра кішка. Дерево це розташоване на алеї бульвару. Через те, що верхівка і великі гілки комунальні служби обрізали, взятися хлопцеві не було за що. І відштовхнутися він не міг, бо не було точки опори. Рятувальники, піднявшись до потерпілого по розкладній драбині звільнили з "пастки" хлопця разом з кішкою. Він пояснив: "Вчора йшов, кішка кричала на дереві. Сьогодні йду, знову кричить з переляканими очима. Від людей почув, що кішка так рятувалася від собак. Мені стало шкода, хотів її зняти". Як з'ясувалося, кішка по кличці Багіра живе у дворі. Її підгодовує одна з мешканок сусіднього будинку, - розповідає помічник начальника МНС області 44-річний Костянтин Проценко. - Зняти хлопця могли і самі перехожі. Підсадить якогось чоловіка, а хлопець міг йому стати на плечі і піднятися з між стовбурів. Але ніхто не схотів. Всі тільки дивилися."

За словами Костянтина Петровича, у рятувальників уже є чимала історія з рятуванням котів. Нещодавно породистого кота зняли з дерева в мікрорайоні Дахнівка біля Черкас.

"Господарі з твариною виїхали на природу, а він від них утік і виліз на високе дерево. За послугу рятувальників їм довелося заплатити. Найчастіше котів рятуємо не лише на деревах, а й знімаємо з вентиляційних шахт. А торік в липні в Звенигородці гастролював цирк. Звідти втекла мавпа. Вилізла на дерево й зачепилася ланцюжком. Якби не викликали рятувальну службу, то вона б задихнулася", - згадав Проценко.

Зараз ви читаєте новину «Черкащанин хотів врятувати кішку і сам потрапив у пастку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі