понеділок, 02 січня 2023 14:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Частину українських біженців з Естонії просять переїхати в Фінляндію ‒ назвали причину

Частину українських біженців з Естонії просять переїхати в Фінляндію ‒ назвали причину
Для українських біженців організують безкоштовні перевезення з Естонії до Фінляндії. Фото: lviv1256.com

В Естонії просять частину біженців з України перебратися в сусідню Фінляндію.

Нині в Естонії перебувають понад 40 тис. українських біженців. Стільки ж ‒ у Фінляндії, яка у понад сім разів більша за Естонію за площею та вчетверо – за населенням. Про це повідомляє ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біженці з України більше не зможуть легально влаштуватися на роботу в Ізраїлі

За даними ЗМІ, навантаження на соціальну сферу Естонії виявилося непідйомним. Тому дві країни домовилися про те, що пропонуватимуть новоприбулим вирушити в Фінляндію.

Щоб перевозити переселенців, організують спеціальні автобусні та поромні маршрути. Для біженців вони будуть безкоштовні.

У Фінляндії заявили, що готові приймати щотижня приблизно по 50-100 українців, які тікали від війни й зараз перебувають в Естонії. Угода між країнами почала діяти із січня.

У Польщі підрахували витрати на українських біженців та їхній вклад в економіку за останні 10 місяців. Українці позитивно вплинули на Польщу, написав у Twitter віцепрезидент Польського фонду розвитку Бартош Марчук.

У Європі станом на листопад 2022 року перебувають щонайменше 4,75 млн українців, які втекли з країни після початку російського вторгнення в Україну. При цьому цифра може бути неповна, оскільки враховують тільки тих українців, які офіційно зареєстровані, як біженці, сказано у звіті Агентства у справах біженців ООН.

Зараз ви читаєте новину «Частину українських біженців з Естонії просять переїхати в Фінляндію ‒ назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі