субота, 24 грудня 2022 16:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Був за 30 метрів від місця обстрілу ‒ радник мера Херсона розповів подробиці російського теракту

Був за 30 метрів від місця обстрілу ‒ радник мера Херсона розповів подробиці російського теракту
Росіяни 24 грудня жорстоко обстріляли центр Херсона. Фото: t.me/uniannet

Ситуація після ранкових російських обстрілів у Херсоні 24 грудня залишається важкою.

Внаслідок терористичного акту РФ загинуло й постраждало багато людей. Про це в ефірі телеканалу Freeдом розповів радник міського голови Херсона Роман Головня.

Він сказав, що був за 30 метрів від місця обстрілу й бачив усе на власні очі.

"Багато жертв, багато поранених. Ступінь тяжкості й стану різні. На жаль, є загиблі після цього обстрілу", ‒ сказав Головня.

За його словами, росіяни цілеспрямовано знищують мирне населення України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорстокий обстріл Херсона ‒ Кулеба звернувся до світу

"Обстріл стався практично в місця масового скупчення людей. Це ринок, супермаркет. Ось така сумна ситуація. Знищення мирного населення військами Російської Федерації, якщо можна їх назвати військами", ‒ зазначив Головня.

Відстань до ворога в Херсоні становить від 100 м до 1 км і більше. Росіяни обстрілюють місто з різних видів озброєння. А близькість до фронту не дозволяє вчасно попереджати людей про небезпеку.

"Міномети, РСЗВ й артилерія... Час підльоту ‒ лічені хвилини, частки секунд. У цій ситуації, на жаль, про тривогу або попередження важко говорити", ‒ наголосив Головня.

За його словами, обстріл 24 грудня, попередньо, вели з "Градів". Вибухи в місті не припиняються впродовж дня.

Щонайменше вісім людей загинули внаслідок обстрілу Херсона російськими військами. Ще 17 мирних мешканців отримали поранення. Про це повідомила пресслужба прокуратури області.

Україна воює проти абсолютного зла. Світ має бачити це і розуміти. Так президент Володимир Зеленський відреагував на російський удар по центру Херсона 24 грудня. Він також опублікував у Telegram жахливі фото наслідків російської атаки, внаслідок якої загинули мирні жителі.

Зараз ви читаєте новину «Був за 30 метрів від місця обстрілу ‒ радник мера Херсона розповів подробиці російського теракту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі