понеділок, 29 березня 2021 17:53

Були свідками: що розповіли підозрювані у вбивстві ветерана АТО

Були свідками: що розповіли підозрювані у вбивстві ветерана АТО
Олександрові Мандичу на псевдо "Ташкент" було 37. Чоловік був відомим у Києві активістом Майдану та добровольцем. Фото: facebook.com/o.mandych

Трьох підозрюваних у викраденні та вбивстві громадського активіста 37-річного Олександра Мандича з Києва арештували без права на заставу. Рішення ухвалив Печерський районний суд сьогодні, 29 березня.

Підозрювані ввечері 24 березня побили потерпілого в його ж квартирі. А потім вивезли на автомобілі в невідомому напрямку. 28 березня тіло знайшли на території Київської області. Мотив злочину встановлюють. Про це повідомила Надія Максимець зі столичної прокуратури.

Тіло чоловіка знайшли в канаві під соломою і гілками. За оглядом судмедексперта була встановлено, що є багато ножових поранень, каже начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

"Саме тіло було сховане в канаву. Остаточну причину смерті експерти назвуть згодом", - говорить Крищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадення й убивство ветерана АТО: з'явилося відео з місця злочину й нові подробиці

Підозрювані, яких затримали, розповіли: вони не вбивали, були лише свідками. Їхніх поплічників розшукують.

Зв'язок з Олександром зник 24 березня. Тому його дівчина пішла до нього додому. Усередині були розкидані речі, кров на стінах і вибитий зуб. Галина пішла до поліції писати заяву. Там розпочали пошукову операцію.

"Поза зоною він не може бути. Він ніколи не був поза зоною. Почала стукати, собаки гавкали, але ніхто не відкривав. Я взялася за ручку і виявилося, що квартира відкрита. Я зайшла, а там безлад", - пригадує Галина Михалочкіна, передає ТСН.

Олександр Мандич останнім часом офіційно не працював, жив за дрібні підробітки на будівництві. А ще захищав людей від нападок рейдерів та квартирних аферистів, розповідає його бойовий товариш Ігор Криворучко. Смерть друга він пов'язує саме з цією діяльністю.

"Останнім часом він займався боротьбою з квартирним рейдерством. Йому надходило багато погроз, були часи, коли він переховувався. Жив в іншому місті, за іншими адресами", - розповідає Криворучко.

Якщо провину підозрюваних доведуть, їх можуть ув'язнити на 15 років.

Олександрові Мандичу на псевдо "Ташкент" було 37. Чоловік був відомим у Києві активістом Майдану та добровольцем. Друзі кажуть, що Олександр був чуйним і вірним другом. Завжди готовий був прийти на допомогу. Веселий, відкритий, справедливий. Завжди щирий і прямолінійний. Ніколи не боявся ризикнути власним життям заради України.

Зараз ви читаєте новину «Були свідками: що розповіли підозрювані у вбивстві ветерана АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі