понеділок, 29 березня 2021 11:02

Що відомо про ветерана АТО, якого знайшли зарізаним

Що відомо про ветерана АТО, якого знайшли зарізаним
У Києві викрали ветерана АТО та активіста Олександра Мандича. За 4 дні його знайшли зарізаним у канаві. Фото: facebook.com/o.mandych

Олександру Мандичу, якого після зникнення знайшли зарізаним у Київській області, було 37 років.

Він пройшов Майдан і війну на сході країни, розповів активіст Сергій Бойко.

"Свідомий українець, майданівець та доброволець. Мав честь бути знайомим з ним ще до Майдану, з часів боротьби за Гостиний двір. Точно не згадаю, чим саме він займавсь після фронту. Але можу впевнено сказати, що Сашко до останнього боровся за українську справу", - розповів Бойко.

Чоловіка 4 доби шукали друзі та поліція. І вірили в краще. Але дива не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство ветерана АТО на Київщині: підозрюваних арештували

"Олександр був справжнім громадським активістом, пройшов палаючі барикади Майдану і війну на сході. А згинув від ножа в спину від покидьків", - додає колишній нардеп Ігор Мосійчук.

Олександра били так, що в крові були всі стіни в квартирі, кажуть друзі. Речі перекидані. Припускають, нападники шукали документи на квартиру. І пригадують, що Мандич не раз розповідав про афериста, який хотів відібрати в нього квартиру. А також був учасником багатьох інших квартирних афер у Києві.

"Я з ним спілкувався в січні, і він боявся відморозків, які працюють з квартирним аферистом", - розповів Олександр Ігнатьєв.

Друзі кажуть, що Олександр був чуйним і вірним другом. Завжди готовий був прийти на допомогу. Веселий, відкритий, справедливий. Завжди щирий і прямолінійний. Ніколи не боявся ризикнути власним життям заради України. Був неодружений. Жив із жінкою Галиною Михалочкіною. Вона займається організацією похорону.

Сьогодні, 29 березня, о 12:00 Печерський суд обиратиме запобіжний захід підозрюваним. Це квартирні рейдери з Луганську, повідомив товариш загиблого Ігор Криворучко.

24 березня 3 невідомих напали на 37-річного активіста й ветерана АТО у його квартирі на Печерську. Побили, а коли знепритомнів, посадили в авто й вивезли в невідомому напрямку. За 4 дні правоохоронці затримали 3 підозрюваних, які показали, де сховали тіло вбитого. Зловмисники зарізали викраденого чоловіка та сховали його тіло у канаві під Києвом. Мотив злочину встановлюють. Попередньо між підозрюваними та потерпілим мав місце конфлікт.

Зараз ви читаєте новину «Що відомо про ветерана АТО, якого знайшли зарізаним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі