субота, 26 серпня 2023 15:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов сказав, за яких умов РФ зможе роками тримати оборону

Буданов сказав, за яких умов РФ зможе роками тримати оборону
Ворог може тримати оборону в окупації хоч все життя, якщо Україна не діятиме, заявив керівник ГУР Кирило Бударов. Фото: ГУР

У Росії в достатній кількості залишився лише людський ресурс.

Ворог може тримати оборону в окупації хоч все життя, якщо Україна не діятиме. Про це розповів керівник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов в інтерв'ю "Радіо Свободі".

"Немає у Володимира Путіна ресурсу, окрім людського. Більше ніякого ресурсу немає, економіки немає, військово-промислового ресурсу немає, запаси вичерпані. Людського матеріалу в них дуже багато, однак це єдине, що в них є в достатній кількості", – заявив Буданов.

За словами керівника ГУР, РФ вичерпала свій ресурс, у зв'язку з чим змушена випрошувати припаси в третіх країн. Зокрема дефіцит ресурсів він пояснив тим, що за останні 30 років після розпаду Радянського Союзу країна-терорист жодним чином їх не поповнювала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти пояснили, з чого складається оборона росіян в Україні: є три лінії

"За останні роки Росія була друга-третя країна по експорту. Водночас в неї ще був й чорний експорт. В чорному експорт йшло набагато більше, ніж в білий", – зауважив Буданов.

Він зазначив, що після початку повномасштабного вторгнення Росія та Україна "зустріли" війну з тим, що було.

"Вже через пів року росіяни почали їздити в Іран, Африку, Кубу, оскільки їх обсяг промисловості був знищений, а темпи виробництва не задовольняли потреби", – зазначив він.

Буданов ще раз наголосив, що людського ресурсу в Росії достатньо, щоб оборонятись в тимчасово окупованих територіях України "хоч все життя", якщо українська сторона не проводитиме активні дії.

"Тримати в обороні (тимчасово окуповані території – Gazeta.ua) можуть довго. Якщо ми не будемо проводити активні дії, тримати можуть хоч усе життя", – зазначив Буданов.

У Росії не призупиняли мобілізацію. Зараз влада РФ розглядає можливість додатково призвати ще 450 тисяч осіб.

Триває у країні-агресорці й прихована мобілізація. Про це в інтерв'ю проекту Радіо Свобода "Крим.Реалії" розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

За його словами, мобілізація в РФ не припинялася. Зокрема, минулої осені там призвали близько 350 тисяч росіян. Постійно в Росії триває й прихована мобілізація. Щомісяця призивають від 20 до 22 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Буданов сказав, за яких умов РФ зможе роками тримати оборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі