вівторок, 26 липня 2022 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Британські розвідники пояснили, чому Путін б'є по Одесі

Британські розвідники пояснили, чому Путін б'є по Одесі
Росія гатить ракетами по Одесі, бо не може висадити там десант. Фото: Hepta.ro

Росія сприймає протикорабельні ракети як ключову загрозу, яка обмежує ефективність її Чорноморського флоту.

Це суттєво підірвало загальний план вторгнення, оскільки Росія реально не може спробувати здійснити десантний напад, щоб захопити Одесу. Про це повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог масовано вдарив по півдню України

"24 липня 2022 року російські крилаті ракети влучили в борт Одеського порту України. Міноборони Росії стверджує, що вразило український військовий корабель і запас протикорабельних ракет. Немає вказівок на те, що такі цілі були в місці влучання ракет", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Росія продовжуватиме знищувати протикорабельні можливості України. Проте російські процеси націлювання регулярно підриваються застарілими даними розвідки, поганим плануванням і підходом до операцій зверху вниз.

23 липня вранці Росія ударила ракетами по порту Одеси. В момент удару в порту перебувало зерно, призначене на експорт, про що було домовлено під час підписання угоди в Стамбулі.

Росіяни стріляли крилатими ракетами типу "Калібр", повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Окупанти завдали удару саме туди, де лежить зерно.

Зараз ви читаєте новину «Британські розвідники пояснили, чому Путін б'є по Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі