субота, 10 грудня 2022 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої біля Бахмута ‒ росіяни створюють штурмові загони

Бої біля Бахмута ‒ росіяни створюють штурмові загони
Біля Бахмута на Донеччині тривають важкі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Біля Бахмута на Донеччині, де нині тривають найзапекліші бої, росіяни створюють штурмові загони.

Їх поділяють на групи та підгрупи. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

За його словами, атаки загарбників на Бахмутському та Авдіївському напрямках відбуваються цілодобово із застосуванням артилерії, реактивних систем залпового вогню та авіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Намагаються проникнути в наші окопи" ‒ військові розповіли про нову тактику росіян біля Бахмута

"Ворог змінив тактику. Замість використання ротних батальйонних порядків зараз він створює штурмові загони, у складі яких штурмові групи, а вони вже діляться на підгрупи, які безпосередньо штурмують, а інші прикривають їх вогнем. Ми вивчаємо цю тактику, і на кожну таку воєнну отруту у нас є протиотрута", – сказав Череватий.

Українські війська біля Бахмута посилюють спостереження за ворогом. Зокрема, за допомогою безпілотників. Намагаються заздалегідь завдавати ударів по ворожих військах артилерією та стрілецькою зброєю.

Однак, за словами Череватого, попри зміну тактики, "великих стратегічних рішень" з боку росіян на цій ділянці фронту не видно. Їхня мета – виснажити українські сили, прорвати оборону та здобути "хоч якісь воєнно-політичні результати".

Ситуація на фронті залишається важкою на ключових напрямках на Донбасі – Бахмут, Соледар, Марʼїнка, Кремінна. На землі цих районів вже давно не залишилося живого місця – не пошкодженого снарядами й вогнем. Окупанти фактично зруйнували Бахмут – ще одне місто Донбасу, яке російська армія перетворила на випалені руїни. Про це наприкінці 289-го дня війни повідомив у відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

На Донбасі не припиняються запеклі бої: росіяни продовжують штурмові дії. Водночас Збройні сили України ударами по базах російських окупантів та логістичних шляхах значно послабили сили загарбників у південних регіонах, свідчать свіжі мапи Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Бої біля Бахмута ‒ росіяни створюють штурмові загони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі