неділя, 04 грудня 2022 14:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Намагаються проникнути в наші окопи" ‒ військові розповіли про нову тактику росіян біля Бахмута

"Намагаються проникнути в наші окопи" ‒ військові розповіли про нову тактику росіян біля Бахмута
Біля Бахмута у Донецькій області тривають запеклі бої. Фото: slovoidilo.ua

Росія хоче за будь-яку ціну захопити Бахмут. Тому командування військ РФ на цьому напрямку зміню тактику ведення боїв.

Тепер росіяни намагається діяти малими групами. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

Він каже, що російські найманці таким чином намагаються проникнути до українських позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зазнають колосальних втрат на двох напрямках: скільки вже "200-х"

"Мужність, зосередженість і вмотивованість наших підрозділів змушує їх хоча б частково змінювати тактику. Зокрема, на Бахмутському напрямку помічаємо, що ПВК "Вагнера" створює невеликі штурмові групи, які намагаються діяти більш роззосереджено, щоб максимально швидко добігати до наших позицій і намагаються проникнути в окопи", ‒ розповів Череватий.

Однак, за його словами, система спостереження українських військ дозволяє відстежувати ворога та попереджувати такі дії.

"Ми відслідковуємо ці зміни тактики, у нас потужна система спостереження за полем бою, дякуючи як нашим логістичним можливостям, так і волонтерській потужній допомозі. Ми по суті онлайн бачимо поле бою. Уже знаємо, як нам легше відслідкувати ворога", ‒ додав Череватий.

Темпи контрнаступу українських військ на Луганщині зростають. На лінії Кремінна-Сватове тривають інтенсивні бої. Російські війська в той же час продовжують безуспішні спроби захопити Бахмут. Про це свідчать нові карти бойових дій, оприлюднені Інститутом вивчення війни (ISW).

У суботу, 3 грудня, українські прикордонники "мінуснули" на околицях Бахмута російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Зараз ви читаєте новину «"Намагаються проникнути в наші окопи" ‒ військові розповіли про нову тактику росіян біля Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі