пʼятниця, 09 грудня 2022 20:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Окупанти фактично зруйнували Бахмут" – Зеленський розповів про ситуацію на Донбасі

"Окупанти фактично зруйнували Бахмут" – Зеленський розповів про ситуацію на Донбасі
Президент України Володимир Зеленський розповів про ситуацію на Донбасі. Фото: ОП

Ситуація на фронті залишається важкою на ключових напрямках на Донбасі – Бахмут, Соледар, Марʼїнка, Кремінна.

На землі цих районів вже давно не залишилося живого місця – не пошкодженого снарядами й вогнем. Окупанти фактично зруйнували Бахмут – ще одне місто Донбасу, яке російська армія перетворила на випалені руїни. Про це наприкінці 289-го дня війни повідомив у відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

"Я дякую всім нашим героям, солдатам і командирам, які тримають фронт на цих напрямках, відбивають атаки й завдають ворогу відчутних втрат у відповідь на те пекло, яке зайшло в Україну під російським прапором", – сказав глава держави.

Зеленський додав, що кожен день героїчного опору наших Сил оборони й нашого народу наближає той день, коли вся Україна нарешті відчує перемогу й мир. Реальний і надійний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зідзвонився із Сунаком. Говорили про оборону

"Сьогодні я представив українське бачення кроків до миру на Міжнародному форумі в Стамбулі. Там зосередився на продовольчій безпеці – на українських ініціативах, які додають нашій державі глобальної ваги. Це експортна зернова ініціатива та ініціатива Grain from Ukraine – "Зерно з України", – повідомив український лідер.

За його словами, на цих прикладах, прозорих і корисних для нашого народу, для Чорноморського регіону й для всієї глобальної спільноти, ми демонструємо, що повернути безпеку цілком реально.

"Головне – рішучість. Президент Ердоган, який був на форумі, я впевнений, почув нашу позицію", – підкреслив Зеленський.

На Донбасі Збройні сили України планують оточити Сватове, а російські окупанти почали контрнаступальні дії на цьому напрямку.

Під Бахмутом тривають запеклі бої з ворогом, свідчать свіжі мапи Інституту вивчення війни (ISW). Не припиняють ЗСУ контрнаступу й на сході Харківської та на заході Луганської областей, де армія РФ нарощує темпи контратак.

Російські війська готують контрнаступальну операцію на заході Луганської області, у рамках якої діятимуть в напрямку Куп'янська. Водночас ЗСУ активно протидіють контратакам росіян в районі Сватового.

Зараз ви читаєте новину «"Окупанти фактично зруйнували Бахмут" – Зеленський розповів про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі