пʼятниця, 13 вересня 2013 11:58

Біля аеропорту на Луганщині росло коноплі на 92 мільйони гривень

Біля аеропорту на Луганщині росло коноплі на 92 мільйони гривень

Правоохоронці Луганщини виявили біля аеропорту міста Сєвєродонецьк, що поблизу селища Воронове, плантацію конопель площею більш як гектар, повідомляє прес-служба ГУ МВС України у Луганській області.

Міліціонери Луганської області у межах проведення загальнодержавної профілактичної операції "Мак" виявили на території Сєверодонецького лісового господарства посіви конопель.

Правоохоронці з'ясували, що на полі росло 460 тисяч кущів цієї наркомісткої рослини. 230 рядків конопель (в рядку близько 2,5-3 тисяч кущів) були висіяні між ялинками і соснами. За цінами чорного ринку вартість виявленої наркотичної сировини становить приблизно 92 мільйони гривень.

Факт виявлення плантації внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України "Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель". Наразі створена слідчо-оперативна група.

Правоохоронці ще мають перевірити причетність посадовців лісового господарства до посіву конопель, порахувати збитки, завдані державі внаслідок того, що через зростаючу коноплю загинули саджанці ялинки і сосни. І, зрештою, з'ясувати, хто ж хотів збагатитися за рахунок вирощування, виготовлення і подальшого збуту наркотичної речовини.

Зараз ви читаєте новину «Біля аеропорту на Луганщині росло коноплі на 92 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі