четвер, 10 листопада 2022 20:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден натякнув, що Україна вже має далекобійні ракети - експерт

Байден натякнув, що Україна вже має далекобійні ракети - експерт
Президент США Джо Байден натякнув, що Україна вже має ракети дальністю понад 300 км. Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден натякнув, що Україна вже має ракети дальністю понад 300 км.

Це випливає із заяви американського лідера щодо озброєння, яке постачається Україні для боротьби з російською агресією. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Олександр Краєв.

"Сьогодні був коментар Байдена щодо озброєння, яке постачається Україні, як вони будуть допомагати Україні, та коментував вибори. Він сказав, що сподівається на подальшу підтримку конгресу. У своїй заяві Байден сказав, що HIMARS – це зброя, яка має кілька типів ракет", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Просили, але не дав" - Байден розповів, в чому відмовив Україні

Байден наголосив, що серед них є ракета, яка вражає ціль на 600 миль і ракета, яка вражає ціль на 160 миль.

"Але ті, що на 600 миль США нам поки не передають, бо ці ракети можуть вразити територію РФ. А ще два місяці тому нам казали, що не можна передавати Україні ракети на 160 миль", – пояснив Краєв.

За словами експерта, якщо цитувати президента США Джо Байдена складається враження, що далекобійні ракети вже передані Україні.

"У заяві Байдена поки, що неофіційно, але був натяк на те, що в Україні вже є ракети дальністю 160 миль, а це понад 300 км. Це той запит, який наш Генштаб відправляв американцям кілька місяців тому. І це нам конче необхідно, як на південному, так і на східному напрямках", – підкреслив Краєв.

Заступник голови Комітету із закордонних справ Палати представників, республіканець Майкл Маккол, заявив, що відступ Росії з Херсону демонструє ефективне використання Україною наданої їй зброї.

Тому він закликав президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена передати Києву озброєння. Про це йдеться на сайті Комітету нижньої палати американського Конгресу.

Зараз ви читаєте новину «Байден натякнув, що Україна вже має далекобійні ракети - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі