неділя, 08 жовтня 2023 14:46

Атака ХАМАС на Ізраїль: стало відомо, про що ізраїльська влада просила Єгипет

Атака ХАМАС на Ізраїль: стало відомо, про що ізраїльська влада просила Єгипет
Бойовики ХАМАС почали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Фото: AP

Влада Ізраїлю попросила Єгипет допомогти у проведенні переговорів щодо звільнення ізраїльтян, яких захопили бойовики ХАМАС.

Зараз не зовсім зрозуміло, скільки громадян Ізраїлю знаходяться у полоні в Секторі Гази. Про прохання Ізраїлю до Єгипту пише The Wall Street Journal, посилаючись на відомості єгипетських посадовців.

"Ізраїль просить Єгипет допомогти в проведенні переговорів щодо звільнення ізраїльтян, захоплених ХАМАС", - зазначається у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок ударів по Ізраїлю

За даними журналістів зараз не зовсім зрозуміло, скільки громадян Ізраїлю знаходяться у полоні в Секторі Гази.

"Високопоставлений представник ХАМАСу та єгипетські офіційні особи повідомили The Wall Street Journal, що палестинське угруповання втратило зв'язок з деякими бойовиками, які утримували заручників, а цивільні особи також брали участь у захопленні заручників, що ускладнює визначення кількості утримуваних осіб", - йдеться у статті.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Крім того, бойовики почали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАСу захоплювали території, вбивали людей й брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян.

Ізраїльські війська у відповідь на атаку на свої території розпочали операцію "Залізні мечі" проти угруповання ХАМАС у Секторі Гази.

Зараз ви читаєте новину «Атака ХАМАС на Ізраїль: стало відомо, про що ізраїльська влада просила Єгипет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі