вівторок, 09 травня 2023 18:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Артилерія та авіація ЗСУ "пройшлися" по позиціях ворога: що знищили

Артилерія та авіація ЗСУ "пройшлися" по позиціях ворога: що знищили
Авіація Сил оборони за добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також двох ударів по його зенітно-ракетним комплексам. Фото: Генштаб

Авіація Сил оборони за добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також двох ударів по його зенітно-ракетним комплексам.

А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили та станцію радіоелектронної боротьби окупантів. Про це ввечері 9 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Череватий сказав, як вплинув обстріл Бахмута фосфорними бомбами на позиції ЗСУ

Водночас противник протягом доби завдав 20 ракетних та 30 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

"Для завдання ракетних ударів ворог використав 17 крилатих ракет повітряного базування, 15 з яких було знищено нашими захисниками, та ще три ракети С-300 по Краматорську і Костянтинівці. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура", – йдеться у повідомленні.

У Генштабі наголосили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Упродовж доби у місті Бахмут Донецької області Сили оборони України знищили 166 окупантів, ще 206 – поранені.

Ворог і надалі ставить за мету захоплення міста Бахмут. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

Також він додав, що підбито ворожий танк Т-72, бойову машину піхоти, легкий броньований тягач, безпілотний апарат "Орлан-10" та шість польових складів з боєприпасами.

Зараз ви читаєте новину «Артилерія та авіація ЗСУ "пройшлися" по позиціях ворога: що знищили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі