неділя, 19 березня 2023 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики розповіли про найгарячіші ділянки фронту: свіжі карти бойових дій

Російські війська змушені часто змінювати свої позиції на Лівобережжі Херсонщини через точні удари українських сил.

А на Донбасі загарбники зробили кілька безуспішних спроб наступу на Авдіївку. Про це 19 березня повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, на Луганщині російські загарбники намагалися просунутися поблизу Сватового. Російські джерела стверджують, що війська РФ просунулися на захід від Гряниківки й відтіснили ЗСУ на західний берег річки Оскол. Але ISW не може підтвердити ці заяви.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій на Харківщині та Луганщині
Карта бойових дій на Харківщині та Луганщині

За даними росіян, вони незначно просунулися в районі Площанки та біля Серебрянського лісу, що приблизно за 11 км на південь від Кремінної.

У Донецькій області російські загарбники продовжують наступальні операції в Бахмуті та на його околицях. У Генштабі ЗСУ уточнили, що українські сили відбивали російські атаки у північній частині Бахмута. Це, ймовірно, свідчить про те, що окупанти концентрують наступальні операції на півночі міста.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Бахмуті
Карта бойових дій у Бахмуті

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог пішов в атаку на п'яти напрямках

За інформацією росіян, бойовики групи "Вагнера" просунулися в промисловій зоні на півночі міста. Вони також продовжували штурми у південній та південно-західній частинах Бахмута. Зайняли позиції в районі центрального ринку, хоча візуального підтвердження цим твердженням експерти ISW не знайшли.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

За даними аналітиків, російські війська окупували приблизно 50% Бахмута ще станом на 8 березня. І з того часу суттєво не просунулися. Водночас російські джерела стверджують, що їхні сили також просувалися в районі Курдюмівки, що за 13 км на південний захід від Бахмута.

Російські війська також вели безуспішні наступальні операції в районі Авдіївки та Кам'янки.

На півдні України окупанти змушені часто змінювати свої позиції через точні удари ЗСУ. За даними українського Генштабу, росіяни дещо знизили інтенсивність артилерійського вогню через річку Дніпро. Окупанти постійно змінюють позиції на тимчасово захопленій частині Херсонської області через вогонь української артилерії.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій на півдні України
Карта бойових дій на півдні України

Окрім того, російські війська продовжують зводити оборонні укріплення вздовж наземних комунікацій в окупованому Криму та поблизу нього. Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни будують укріплення між Ішуном та Воїнкою на півночі Криму. А на кадрах у соціальних мережах видно великі купи дерев'яних піддонів. Повідомляється, що вони розміщені біля мосту через річку Чатарлук між Ішуном та Воронцовкою на трасі N05 Армянськ-Джанкою-Сімферополь.

Російські загарбники продовжують зосереджувати зусилля на спробах повного захоплення Донецької та Луганської областей.

Для цього противник, попри великі втрати, намагається наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Про це вранці 19 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики розповіли про найгарячіші ділянки фронту: свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі