неділя, 10 листопада 2019 08:26

34-річний чоловік впав у кому після операції на руці

34-річний чоловік впав у кому після операції на руці
В Івано-Франківську чоловік із переломом руки не опритомнів після наркозу. Фото - uazmi.org

Два тижні не може прийти до тями після операції 34-річний Олег Якуц із Івано-Франківська. Чоловік зламав руку, з'їжджаючи з гірки з дитиною. Однак після роботи хірурга пацієнт із наркозу не вийшов.

Його рідні у діях анестезіолога запідозрили лікарську помилку та звернулися до поліції, йдеться в ТСН.

За два тижні в Олега сталося ускладнення – розвинулася пневмонія. Рідні підозрюють у недбалості анестезіолога – на їхню думку, той занадто швидко пішов з операційної та не проконтролював, як пацієнт виходить з наркозу.

"Медперсонал сказав, що під час операції, коли вже почали зашивати, він почав приходити до тями, і йому дали ще додаткову дозу наркозу", - каже дружина Іванна Якуц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитина померла у стоматологічному кріслі

У лікарні кажуть, що анестезіолог зараз у плановій відпустці. Але його колеги запевняють: під час операції жодних ускладень не було, все робили за протоколом. Що потім пішло не так – губляться у здогадах.

"Підґрунтям коми є гіпоксія головного мозку. Звідки вона взялася, ми до кінця не можемо встановити. Ми сходимося на тому і консультуємося з фахівцями, що гіпоксія могла бути на введення якогось середника, можливо, це була неконтрольована гіпоглікемія під час, при підготовці до операції", - міркує головний лікар Івано-Франківської міської лікарні №1 Тарас Василик.

Зараз стан Олега тяжкий, проте стабільний. Медики сподіваються, що їм таки вдасться вивести його з коми.

Дії лікарів перевірять поліцейські. Відкрили кримінальне провадження й розпочали слідство.

У Чернівцях після нескладної гінекологічної процедури померла 37-річна Наталія Винник. Зранку вона пішла в лікарню, а вже через кілька годин медики зателефонували її рідним і повідомили про смерть. Родичі винуватять у цьому лікарів.

Зараз ви читаєте новину «34-річний чоловік впав у кому після операції на руці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua