субота, 29 серпня 2020 11:02

Померла зірка фільму Marvel "Чорна пантера"

 

Помер актор 42-річний Чедвік Боузман, відомий за роллю Чорної пантери з серії фільмів всесвіту Marvel.

Актор чотири роки боровся з онкологічним захворюванням. У 2016-му у нього діагностували рак товстої кишки третьої стадії, який потім перейшов у четверту. Весь цей час Боузман проходив курс лікування.

Актор помер у своєму будинку у Лос-Анджелесі в оточенні рідних, йдеться в повідомленні на сторінці актора у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такі мають жити вічно" - у Києві попрощалися з Борисом Патоном

Боузман відомий ролями у фільмах "42", "Шлях угору", "Маршалл". Але світова слава до нього прийшла після ролі супергероя Чорної Пантери у фільмах кіновсесвіту Marvel "Перший месник: Протистояння" і "Чорна пантера".

Чедвік Аарон Боузман народився 29 листопада 1977-го в місті Андерсон, Південна Кароліна, у звичайній афроамериканській сім'ї. Чедвік був єдиною дитиною . В юності серйозно захоплювався баскетболом. Але в старшій школі він пережив трагічний досвід, пов'язаний з цим видом спорту. Під час гри його товариша по команді застрелили, причому поліція інтерпретувала подію як "нещасний випадок". Згодом Боузман написав і поставив п'єсу за мотивами цих подій.

Після закінчення школи вступив в Говардський університет у Вашингтоні, який закінчив у 2000-му за фахом режисури. Також Чедвік закінчив Британсько-американську академію драми в Оксфорді та аспірантуру в Нью-Йоркській академії кіномистецтва. Збирався стати сценаристом і режисером, але для загального розвитку вивчав і акторську майстерність. У 2002 році Боузман викладав драматичне мистецтво в рамках молодіжної програми в нью-йоркському центрі "Schomburg", що займається дослідженням спадщини афроамериканців. Писав сценарії для мильних опер, кримінальних драм і інших телесеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Померла зірка фільму Marvel "Чорна пантера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі