середа, 06 вересня 2023 14:52

"Приїхав з-за кордону, коли інші тікали" – на війні під час штурму загинув український легкоатлет
8

На війні з Росією загинув український легкоатлет Юрій Мочульський.

На війні загинув український лекоатлет Юрій Мочульський
Фото: instagram
На війні загинув український лекоатлет Юрій Мочульський
На війні загинув український лекоатлет Юрій Мочульський
На війні загинув український лекоатлет Юрій Мочульський
На війні загинув український лекоатлет Юрій Мочульський

Про загибель Героя повідомив його брат Дмитро Дем'янюк в Instagram. Чоловік також є відомим легкоатлетом і захищає Україну від російських окупантів.

"Я не вірю що тебе більше немає. Що мама залишилась без сина, жінка без чоловіка, а сестра без молодшого брата. Ти був взірцем для мене. Прикладом. Приїхав з-за кордону захищати свою країну та нашу сім'ю в перший день війни. Коли інші тікали. Ми разом пішли у військкомат у той день і разом служили в 103 бригаді. Моя перша відпустка була на твоє весілля. А тепер я знов у відпустці буду вже на твоєму похороні. Нестерпна біль", – пише Дмитро Дем'янюк.

Загиблому воїну ЗСУ Юрію Мочульському було 28 років. Одразу після початку повномасштабного російського вторгнення він повернувся з-за кордону та приєднався до 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Був поранений. Після лікування знову повернувся на фронт.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Dmytro Demyanyuk (@highjump_demyan)

Мочульський загинув 29 серпня під час штурму позицій ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час бою із ДРГ окупаційних військ РФ на Сумщині загинули четверо військовослужбовців ЗСУ

Відомо, що до війни Юрій професійно займався бігом на довгі дистанції. Закінчив Львівський державний університет фізичної культури.

Український актор Олексій Хільський загинув в бою на Запорізькому напрямку. Він двічі повертався на фронт після поранень.

Олексій проходив службу в 46 окремій аеромобільній бригаді ДШВ на посаді головного сержанту взводу розвідроти. Він був одним з найдосвідчених бійців цього елітного підрозділу.

Зараз ви читаєте новину «"Приїхав з-за кордону, коли інші тікали" – на війні під час штурму загинув український легкоатлет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі