середа, 30 січня 2019 18:23

Померла українська естрадна співачка Леся Боровець

Померла українська естрадна співачка Леся Боровець
Заслужена артистка України Леся Боровець померла на 69 році життя. Фото: Олександр Масляник/Facebook

Учора, 29 січня, на 69 році раптово померла естрадна співачка, заслужена артистка України Леся Боровець. У жінки обірвався тромб. Про це повідомив у Facebook її син Тарас Демчишин.

"Страшне горе! Не стало вже більше моєї дорогенької мами! Лише 4 дні тому ми зробили з тобою останнє фото. Твій чарівний голос, твоя добродушність, підтримка, любов, дякую за все мамусю!" - написав він.

Олександра Демчишин (сценічне ім'я – Леся Боровець) народилася 30 березня 1949-го у Львові. Закінчила Львівську консерваторію. Працювала викладачем середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької, педагогом Дрогобицького й Івано-Франківського музучилищ.

Леся Боровець також була солісткою Львівського радіо і телебачення, ансамблів "Ватра" Львівської філармонії та "Львівське ретро", колективу "Галицька ревія".

У репертуарі співачки – твори українських і зарубіжних композиторів, українські народні пісні. Вона першою виконала твори Богдана Янівського на слова Богдана Стельмаха. Разом з ансамблями Леся Боровець гастролювала в Україні, Росії, Польщі, Канаді, США та Японії.

У її творчому доробку є платівки "Ватра", "Пісні Богдана Янівського", касети "Львівське ретро" та "Галицька ревія", відео-аудіозбірка з трьох дисків "Співає Леся Боровець", аудіодиск "Львівське ретро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер відомий французький композитор

Про творчість Лесі Боровець знято телефільми "Мелодії давні і нові. Співає Леся Боровець" 1988-го, "Львівське ретро" 1990-го, "Галицька ревія" 1993-го, "Серця, осяяні музикою" 2003-го, "Незабутні мелодії" 2006-го.

Після тяжкої хвороби у віці 77 років помер Роман Кудлик.

Роман Михайлович Кудлик - поет, колишній редактор літературного журналу "Дзвін". Член Національної спілки письменників України.

Зараз ви читаєте новину «Померла українська естрадна співачка Леся Боровець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі