вівторок, 27 липня 2021 10:49

Помер Володимир Занєгін, якого сім років тому тяжко поранили на Майдані

Помер Володимир Занєгін, якого сім років тому тяжко поранили на Майдані
Киянин Володимир Занєгін помер 23 липня. 7 років тому, під час розстрілу протестувальників на Майдані, його тяжко поранили силовики. Фото: Facebook.com

25 липня в київському крематорії попрощалися з учасником Революції гідності Володимиром Занєгіним. Він помер 23 липня внаслідок ішемічної хвороби серця. Чоловікові було 49 років.

18 лютого 2014 року Володимира важко поранили на Майдані під час розстрілу протестувальників.

"Володимир зазнав вогнепального поранення на Європейській площі зі боку вулиці Грушевського. Там перебували "беркутівці", а він був у перших рядах протестувальників. Куля, пробивши внутрішні органи, увійшла в шийку стегна. Там застрягла й залишилася. З часом капсулювалася й витягати її не рекомендували. Ще чимось розтрощило суглоб указівного пальця правої руки. Можливо, це була куля чи картеч. Ці твердження ґрунтувалися на результатах медичних обстежень, зокрема МРТ. Спершу Володимир лікувався в Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Потім в італійській клініці", - розповів Gazeta.ua друг Занєгіна Олександр Нагурний.

2017 року Володимира нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

"Він цікавився культурою, політикою, військовою тематикою і зброєю середньовічної Європи. Уже після смерті виявилося, що писав вірші, їх знайшла мама. Володимир був цікавим співрозмовником. Щиро вболівав за нашу державу", - додав Олександр.

У покійного залишилася мама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий 29-річний Олександр Горбенко помер від опіків

За даними прокуратури, загалом під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. людей, із них 104 особи загинули. Загиблих назвали Небесною сотнею.

Зараз ви читаєте новину «Помер Володимир Занєгін, якого сім років тому тяжко поранили на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі