неділя, 14 квітня 2024 21:45

Спецтема: Війна Росії проти України

На фронті, відбиваючи прорив ворога, загинула снайпер Катерина Шинкаренко
6

На фронті загинула снайпер Катерина Шинкаренко
Фото: Yury Slobozhanskiy
На фронті загинула снайпер Катерина Шинкаренко
На фронті загинула снайпер Катерина Шинкаренко
На фронті загинула снайпер Катерина Шинкаренко
На фронті загинула снайпер Катерина Шинкаренко

Захищаючи Україну, відбиваючи прорив ворога під час відходу наших військ із Авдіївки, загинула снайпер 53-ї окремої механізованої бригади Катерина Шинкаренко.

Захисниця загинула 22 лютого разом з групою. Про це повідомив Юрій Слобожанський у Facebook.

"Із сумом повідомляю. Шинкаренко Катерина Сергіївна, позивний "Віскі", Катруся, снайпер роти снайперів 53 ОМБР, нагороджена орденом "За мужність" ІІІ ступеня, відзнакою Генерального штабу "Золотий хрест" та відзнакою Міністерства оборони України "Хрест доблесті" - на великий сум на щиті... Назавжди 30-ть", - ідеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український актор Андрій Доманський загинув на фронті

Слобожанський повідомив, що бойова ситуація склалася так, що тіла лишилися глибоко в тилу ворога, без можливості евакуації.

"І тільки цього тижня нам вдалося повернути їх додому, а вже вчора закінчили усі офіційні заходи з встановлення та опізнаня", - додає Слобожанський.

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули тіла 99 полеглих захисників.

Після ідентифікації тіла оборонців передадуть родинам для гідного поховання. Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема вдалося репатріювати 77 тіл оборонців, що воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів із Запорізького напрямку та двох захисників України із Харківського напрямку.

Зараз ви читаєте новину «На фронті, відбиваючи прорив ворога, загинула снайпер Катерина Шинкаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі