середа, 28 лютого 2007 13:56

Восьмисантиметрового таргана пропонують за 900 гривень

 

32-річна львів"янка Лариса Дроботій завжди мріяла про великого павука. Тарантулів уперше побачила у Нігерії, де жила в дитинстві.

— Пізніше довідалася, що тарантули і птахоїди — це одне й те ж. А коли виявила, що павуків можна купити, дуже зраділа, — розповідає вона.

Жінка звернулася на ферму комах "Багдезайн" під Києвом. Зробила поштовий переказ на 375 грн. Через два дні коробку з комахою привезли до Львова потягом.

— Замовила собі справжнє руде павучище, — говорить Лариса. — Спочатку хотіла назвати його своїм іменем, бо колір волосся однаковий. Але потім передумала, назвала Лялею.

Лариса каже, що павуки живуть у середньому по 20 років.

На фермі "Багдезайн" найбільше замовляють мурах. Українці все частіше прикрашають офісні столи будиночками з цими комахами, спостерігають за їхнім життям "за склом". За невеличку колонію у тераріумі з різнокольоровим піском викладають по 200 грн. Продавці запевняють, що через щільно підігнану кришку жодна мураха не втече.

Змії та бультер"єри вже вийшли з моди

— Узимку купують найбільше. Бо влітку — відпочинок, ніколи. А на зиму припадають майже всі свята — потрібні подарунки, — розповідає 22-річний Ілля Вологін, директор фірми "Багдезайн". — Дуже часто беруть скорпіонів і павуків. Змії та бультер"єри вже вийшли з моди. А це екзотика, якщо людина прихильна до комах. Тим паче, що погодував раз на тиждень — і забув. Та й на вулиці вигулювати не треба.

На фермі кажуть, що серед покупців є і любителі, і поважні колекціонери. Хтось купує собі метеликів, богомолів, сколопендр і різноманітних жуків для добре оснащених тераріумів. Усіх комах — а їх тут декілька сотень видів — вирощують самі.

Ціна комахи залежить від розміру та віку. Наприклад, популярні та небезпечні скорпіони обійдуться покупцям у 75–280 грн. Зелено-чорні тисячоніжки, схожі на гусінь, коштують 350 грн. Найдорожче продають величезних тарганів — за восьмисантиметрового гіганта просять 900 грн.

Продавці охоче допомагають доглядати за комахами та павуками, консультують, як їх годувати й утримувати.

Комах активно беруть в оренду. Найчастіше — для зйомок у відеокліпах та рекламі на телебаченні. Часом фотографи вибирають собі "модель" на декілька днів для приватних зйомок.

— Улітку для реклами мобільного оператора "Джинс" у нас брали мурах, — каже Ілля.

Зараз ви читаєте новину «Восьмисантиметрового таргана пропонують за 900 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі