понеділок, 10 грудня 2007 16:14

Володимир Усов заробляє п"ять тисяч гривень на ремонті квартир

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Денис Кайдаулов (ліворуч) та Володимир Усов монтують металеві профілі для підвісної стелі в офісі на столичній вулиці Глибочицькій
Денис Кайдаулов (ліворуч) та Володимир Усов монтують металеві профілі для підвісної стелі в офісі на столичній вулиці Глибочицькій

Колишній тренер із баскетболу Денис Кайдаулов, 42 роки, заробляє ремонтом квартир та офісів у Києві.

— Я нічого не вмів, — розповідає він. — Якось познайомився з Анатолієм Мазуренком. Він навчив мене найпростішого — тинькувати й шпаклювати стіни, монтувати гіпсокартон.

2003 року чоловіки організували ремонтну бригаду. Нині працюють ушістьох.

— Я оформився підприємцем, як і мій напарник Мазуренко, — веде далі Кайдаулов. — Платимо по 200 гривень єдиного податку.

Для ремонтної бригади великих вкладень не треба. Офісу чоловіки не мають, бухгалтера не наймають.

— Працюємо без простоїв, — запевняє Денис. — Даємо рекламу, та частіше звертаються за рекомендацією. Дзвонить замовник, каже: "Ви працювали в мого сусіда, він вас порадив". Зараз дороблюємо офіс на Глибочицькій. Це друге замовлення в цьому приміщенні. Знову ж: один клієнт розказав про нас іншому. Передоплату не беремо, угод не оформляємо. Працюємо на чесному слові. За якість платять завжди.

На зиму роботи не меншає. До Нового року всі квапляться завершити ремонт. А в січні замовлень мало.

— Зараз одночасно працюємо на чотирьох точках — у цьому офісі та трьох квартирах, — каже робітник Володимир Усов, 27 років. — Я більше люблю працювати з гіпсокартоном. Та як треба клеїти, буду клеїти. Скажуть шпаклювати — беруся за шпатель.

Показує кімнату загальною площею 18 кв. м. Там Володимир обклеює стіни шпалерами.

— За цю кімнату візьмемо 3,5 чи 4 тисячі гривень. Ще точно не визначилися, бо господар змінюватиме планування, — пояснює чоловік. — Ціну виставляємо за домовленістю.

На інструменти — перфоратор, дрилі, шурупокрути, шпателі та валики — чоловіки витратили майже 6 тис. грн. На об"єкт Денис Кайдаулов приїздить власним мікроавтобусом.

— Буває, клієнт просить закупити матеріалів, скільки треба, — пояснює він. — Беремо за власний кошт. Клієнт повертає гроші по чеку. За перевезення беремо як за таксі.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Усов заробляє п"ять тисяч гривень на ремонті квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі