вівторок, 11 вересня 2007 17:05

Войтюк приводить пасажирів водіям маршруток

Поблизу столичної станції метро Вокзальна 41-річний Віктор Войтюк зазиває пасажирів до міжміських маршруток:

— На Суми! На Одесу! За 5 хвилин відправляється автобус на Кременчук!

До Віктора підходять пасажири до Луцька. Він веде їх до мікроавтобуса "мерседес-спринтер". Перед Центральним залізничним вокзалом на пасажирів до Луцька чекають кілька маршруток фірм-конкурентів. За кожного приведеного пасажира Віктор отримує від водія 10 грн.

— Раніше я сам працював водієм, за кермом проводив більше 8 годин на день, — розказує про себе. — Отримував від 70 до 80 гривень за рейс. Зазивалою працювати спокійніше. Але не легше: улітку цілий день прію, а взимку мерзну. Зате вихідні й відпустку беру, коли мені треба. Та й робочий час — без обмежень.

У будній день Войтюк приводить маршрутникам у середньому 10 пасажирів, а в п"ятницю і суботу — до 20. За місяць заробляє не менш як 2 тис. грн. Восени заробіткм зростають — більшає студентів.

— До Луцька квиток коштує 45 гривень, — пояснює водій маршрутки Сергій Ящук, 28 років. — Я у квитковій відомості проставляю 35 гривень з приміткою "вокзал". Так наш хазяїн знатиме, що десятку я віддав зазивалі Віктору.

Зараз ви читаєте новину «Войтюк приводить пасажирів водіям маршруток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі