пʼятниця, 03 червня 2016 05:15

Власники депозитів судяться з банками

Від початку року Нацбанк визнав банкрутами 13 фінустанов. 2015-го і позаторік ліквідували 66 таких.

— Важко повернути гроші власникам валютних депозитів, — говорить адвокат 28-річний Арсен Марінушкін. — Фонд гарантування вкладів повертає не більш як 200 тисяч гривень. Коли люди відкривали валютні депозити, орієнтувалися на курс 8 гривень за долар. Сьогодні такі вкладники втрачають дві третини своїх заощаджень.

Друга проблема — важко повернути суму більшу за гарантовану Фондом. Решту грошей вкладник отримує за рахунок продажу активів банку. Насправді після банкрутства в банків майже нічого не лишається.

Також виникають проблеми з договорами. Фін­установи часто хитрували — люди приходили покласти гроші на депозит, а врешті оформляли угоди на інвестиційні компанії. Приваблювали вищими відсотками. У договорі може стояти печатка банку, а фінустанова до нього не має стосунку. Такі вкладники не можуть розраховувати на компенсацію Фонду гарантування вкладів.

Власники великих депозитів судяться з банкірами. Одному клієнту вдалося виграти справу. Йому повернули 10 мільйонів гривень. Гроші стягнули з власника банку.

Зараз ви читаєте новину «Власники депозитів судяться з банками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі