пʼятниця, 23 квітня 2010 02:23

Вкладники "Надра банку" оголосили голодування

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Тетяна Берестова привезла надувний матрац. Збирається ночувати на ньому під банком, доки їй не повернуть вісім тисяч доларів
Тетяна Берестова привезла надувний матрац. Збирається ночувати на ньому під банком, доки їй не повернуть вісім тисяч доларів

20 квітня вкладники "Надра банку" відновили пікетування центрального відділення на столичній вул. Артема. Десяток людей з"їхалися з різних міст.

50-річна Тетяна Берестова приїхала з Євпаторії. Це в Криму. Їй не віддають $8 тис.

— Замість віддати гроші банк нав"язує додаткові угоди. Якщо їх підписати, не буде шансів отримати відшкодування в разі банкрутства, — говорить.

Вкладники понесли звернення до Національного банку.

— Нас всередину не пустили. Сказали дзвонити в канцелярію. Але там ніхто не знімає слухавку, — каже інший вкладник із Києва Юрій Василенко, 32 роки. — Кілька тисяч людей судилися з банком і виграли. Але судові рішення не виконуються.

У середу, 21 квітня пікетувальники зібралися знову.

— Ми спробували зайти всередину, — розповідає Берестова. — Нас облаяли, утришия виштовхали. Наші речі викинули на тротуар. Охоронець мене ображав. Сказав, що я каліка.

Тепер вкладники стоять із транспарантами навпроти входу.

— Чого так мляво мітингуєте? — звертається до десятка людей перехожий. Не називається. Каже, що працює у правоохоронних органах. — Так нічого не доб"єтеся. Беріть банк штурмом. Я так у другий день тимчасової адміністрації зробив. Я виламав двері на третьому поверсі. Прийшов і сів там. І доки гроші не віддали — не піддавався. Мені вклад повернули.

Клієнти можуть отримати по 3 тис. грн на місяць, кажуть у прес-службі "Надра банку". Обов"язкова умова — вони мали переоформити депозит за комплексною програмою.

Вкладники оголосили голодування. Збираються сидіти під "Надра банком", доки не отримають свої гроші.

Банк збільшив зарплати і найняв адвокатів

Половину акцій "Надра банку" слід залишити державі. Інші віддати інвесторові Дмитру Фірташу. Таку рекомендацію Нацбанк ухвалив 15 квітня.

Рішення коментує Олексій Лупоносов, 30 років, з Українського банківського порталу :

— Фірташ хоче, аби за нього заплатила держава. Він надасть в оплату за акції лише облігації від компанії "РосУкренерго". Міжнародний валютний фонд вимагає або ліквідації банку, або надійного інвестора, який зможе провести оздоровлення. Знайти такого малоймовірно. Хто купуватиме банк із зіпсутою репутацією?

— Поки що банк витрачає великі кошти на утримання відділень. Недавно тут було суттєве підвищення зарплат. Набрали штат юристів, щоб судитися із вкладниками. Якби одразу зупинили свою роботу, могли б повністю розрахуватися. Вкладникам, які не змогли подати в суд на банк, вихід один — сидіти під фінустановою, доки не віддадуть гроші. В інших регіонах такий метод спрацював.

Зараз ви читаєте новину «Вкладники "Надра банку" оголосили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі