понеділок, 12 жовтня 2009 10:24

Розшукуваний екс-президент банку Надра "висить" на Однокласниках

Розшукуваний екс-президент банку Надра "висить" на Однокласниках
Екс-президента Надра банку Ігоря Гіленка оголошено у державний розшук. Як пише Дело, правоохоронні органи виявили слід Гіленка на сайті Одноклассники.ru.

Як пише газета, поки прокуратура шукає Гіленка на території України, екс-банкір частенько дає про себе знати у віртуальному просторі. Останній візит користувача під ім"ям екс-глави банку Надра на сайті Odnoklassniki.ru зафіксовано 11 жовтня о 12:22.

Дело пише, що стверджувати, що сторінку Гіленко веде саме він, не може ніхто, але саме її наповнення (особисті дані, фотографії, список друзів тощо) свідчить про те, що це або сам банкір, або людина, що добре з ним знайома.

У друзях у Гіленка на Однокласниках зараз значаться всього 10 осіб, хоча ще на початку року їх було не менше півсотні. У МВС кажуть, що, швидше за все, зі списку друзів були вилучені ті люди, які могли допомогти правоохоронним органам у розшуку підозрюваного.

Дело зазначає, що місцезнаходження користувачів соціальної мережі правоохоронні органи можуть визначити і без допомоги його друзів. "Обчислити, звідки заходив чоловік в інтернет, можна, але все впирається в час і ресурси. Якщо він заходив через Proxy-сервер - це, звичайно ж, ускладнить завдання", - розповідає джерело Справи в МВС.

Ще один варіант пошуку екс-банкіра - спільнота дайверів. Багато хто знає Гіленка як професійного водолаза. У 2007 році в Дахабі (Єгипет) він встановив рекорд України із занурення під воду - 177 м. Разом з ним пірнала і колишній віце-президент банку Надра Оксана Кирієнко, яка встановила жіночий рекорд України - 135 м.

Інструктором з дайвінгу екс-керівників проблемного банку був Андрій Чистяков з Росії. Саме до нього Дело звернулося по допомогу в розшуку Гіленка. "Я не можу вам сказати, де Ігор. Ми не великі друзі, але якщо він мені зателефонує, я можу передати, що ви хотіли з ним зв"язатися", - пообіцяв він.

Представники банківських кіл також не знають, де шукати колегу. Високопоставлені фінансисти кажуть, що Гіленко потрапив під вплив нечесних на руку акціонерів Надра банку. "Ігор був заручником ситуації і не прагнув щось у ній змінювати. У нього були якісь домовленості з акціонерами, які не були дотримані. Хтось методом обману змусив Гіленка піти на певні протизаконні дії", - упевнений керівник одного з банків.

Як повідомлялося, 8 жовтня прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу щодо колишнього голови правління ВАТ КБ Надра.

Зараз ви читаєте новину «Розшукуваний екс-президент банку Надра "висить" на Однокласниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі