середа, 08 грудня 2010 18:49

Вкладникам повертають по 100 гривень на добу

Вкладникам повертають по 100 гривень на добу

Чотирма фінустановами — "Діалогбанком", "Надрами", "Родовід банком", "Соцкомбанком" — тепер керують тимчасові адміністратори Національного банку.

Продовжує діяти обмеження на видачу вкладів. "Надра" повертають кошти частинами — раз на чотири місяці по 20% від суми депозиту.

"Родовід банк" обслуговує своїх клієнтів і вкладників ліквідованого "Укрпромбанку". Минулого літа видавав за депозитами по 1 тис. грн на добу. Із листопада ліміт зменшили до 100 грн на день.

До банкомату біля центрального відділення "Родовід банку" на столичній вул. Сагайдачного — черга. Кілька пенсіонерів чекають, доки сивий чоловік із вусами намагається розібратися із пристроєм. Підказують:

— Натисніть кнопку зліва. Далі — свій секретний код. Тепер тисніть кнопку біля цифри "100".

Гроші можна отримати й у касі банку. Але там за видачу готівки беруть комісію — 2%.

— Уже набридло ходити сюди. Із квітня — як на роботу. У мене тут вклад на 150 тисяч гривень. Треба ще п'ять місяців ходити, — говорить 61-річна Людмила Восколович. — Добре, що нежарко тепер. Улітку в чергах аж млоїло. Вклад у мене був у доларах. Сказали перевести у гривні. Від цього втратила 2 тисячі.

Дія тимчасової адміністрації в "Родовід банку" закінчиться за тиждень, 15 грудня. Далі банк мають продати комерційній структурі або ліквідувати. В установі відмовляються говорити про фінансовий стан і майбутнє компанії.

— З усіма питаннями дзвоніть на гарячу лінію банку, — відповідають "ГПУ" працівники центрального відділення "Родовід банку".

Зараз ви читаєте новину «Вкладникам повертають по 100 гривень на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі