вівторок, 24 квітня 2007 16:16

Вихідні у Польщі обійшлися у 610 гривень

Львів"янин Антон Гірковий, 24 роки, на вихідні їздив до Польщі.

— Дводенну подорож до Кракова та Варшави без вартості квитків у музеї турфірми пропонують за тисячу гривень, от я й вирішив зекономити, — пояснює хлопець.

Квиток на автобус Львів—Краків купив за 75 грн. Виїхав о 10-й вечора. Наступного ранку о дев"ятій прибув на автовокзал Кракова. Гроші поміняв у обмінному пункті за курсом 1 злотий — 1,7 грн. Поснідав у фаст-фуді "Хлопске ядло" за 18 злотих. Для ночівлі забронював місце у хостелі — молодіжному готелі-гуртожитку за 38 злотих. Цей варіант порадили друзі. У готелях найдешевший номер коштує 210 злотих.

Для ночівлі забронював місце у хостелі за 38 злотих

Потому подався оглядати давню столицю Польщі: костели Святого Флоріана і Святого Войцеха, замок Вавель, бастіон Барбакан і площу Ринок. Зайшов до Ягеллонського університету. У костелі Петра і Павла послухав гіда, який водив групу німців. Німецьку трохи знає.

— Історичний центр можна об"їхати у відкритих вагончиках, які тягне електромобіль, — розповідає Антон. — Півгодинна поїздка коштує 50 злотих. Я вирішив зекономити і ходив пішки.

По місту їздив трамваєм і автобусом. Одноразовий квиток коштує 1 злотий 30 ґрошів. Тому Антон купив проїзний на день. На сувеніри друзям узяв п"ять дерев"яних драконів на 45 злотих. Це символ Кракова, запевняли вуличні торговці. Дерев"яних, керамічних і металевих драконів продають у Кракові на кожному кроці.

Обід у "Молочному барі" біля площі Ринок обійшовся у 38 злотих. Потім Антон поїхав на соляні копальні до Велічки, що за за 10 км від Кракова. Не пошкодував на екскурсію підземними озерами і каплицями 47 злотих. Іще вісім заплатив за дозвіл фотографувати. У хостелі повечеряв великим бутербродом за 6 злотих. Від утоми відразу заснув.

Наступного ранку поїздом поїхав до Варшави. На вихідні залізничні квитки туди й назад дешеві — 30 злотих. Антон оглянув Королівський замок, урядову резиденцію, палац Радзивілів, придворний театр "Королівські лазєнки". На варшавські музеї витратив 30 злотих.

До Львова Антон повертався через Краків. Підрахував, що за два дні подорожі витратив 610 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Вихідні у Польщі обійшлися у 610 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі