четвер, 12 липня 2012 05:00

Відкрити поточний рахунок подорожчало

Автор: фото з сайта www.andriynovak.info
  Андрій Новак: ”Нацбанк почне друкувати гроші десь за місяць до парламентських виборів”
Андрій Новак: ”Нацбанк почне друкувати гроші десь за місяць до парламентських виборів”

Минулого тижня зросла вартість банківських послуг. В "Укрсиббанку" відкрити поточний рахунок коштує 100 грн, а не 50, як раніше. В "Альфа-банку" — 50 грн замість 27. "Ерсте-банк" збільшив тариф із 20 до 50 грн. Планyють підняти ціни і в "Укрсоцбанку" та "Індустріалбанку".

— Вартість послуги зросла, бо в бюджеті бракує коштів. Нацбанк вдається до бандитських методів. Його представники телефонують у комерційні фінустанови й вимагають перерахувати певну суму. Прикриваються якимись обов'язковими відрахуваннями, наводять статті законів. Удвічі більше беруть із банків, які належать опозиційним силам, — каже 39-річний Андрій Новак, голова Комітету економістів, проректор Європейського університету.

У січні Верховна Рада ухвалила поправки до бюджету. Згідно з ними, податкова та митна служби мають заробити до кінця року додатково по 7 млрд грн.

— Парламент сподівався на кредит від Міжнародного валютного фонду. Для України хотіли взяти три транші по 1,2 мільярда доларів, але МВФ не дає позики. Тому влада вимагає гроші з фінустанов. Та навіть це не перекриє дірок у бюджеті. Тому восени Нацбанк почне друкувати гроші  десь за місяць до парламентських виборів, щоб ціни підскочили вже після голосування. Із 3-го по 10 жовтня новими купюрами видаватимуть соціальну допомогу.

Поточний рахунок відкривають, щоб перерахувати кошти за кордон або в Україну. Відсотків на них не нараховують. Гроші можуть лежати необмежений термін.

В Ощадбанку такий рахунок відкривають безкоштовно. На нього має надійти щонайменше 5 грн. Якщо це переказ із-за кордону — то 50 євро.

Коротко

Україна погашатиме $3 млрд кредиту, взятого у Китаю, кукурудзою. Постачатиме щорічно 2,5 млн т, повідомляє 52-річний Микола Присяжнюк, міністр аграрної політики.

 

Зараз ви читаєте новину «Відкрити поточний рахунок подорожчало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі