вівторок, 28 травня 2019 06:36

Вартість полуниці залежить від погоди

— На базарах продають полуницю із Закарпаття та південних областей. Імпортної майже немає. З Іспанії та Греції ягоду перестали завозити на початку травня. Вітчизняної достатньо, щоб задовольнити попит, — розповідає експерт плодоовочевого ринку 39-річна Тетяна Гетьман.

На гуртових базарах кілограм полуниці коштує 35–45 грн. Від початку травня ціни знизилися втричі.

— Вартість залежить від погоди. Одного дня ягода може подорожчати в півтора разу, наступного — різко подешевшати. Зараз ідуть дощі, тому збирати полуницю важко. Крім того, потрібне сонце, щоб ягода була солодка. Тому бачимо широкий діапазон цін. Кращу полуницю продають дорожче, гіршу — дешевше. Найдешевше коштуватиме наприкінці травня — на початку червня. Так було останні два сезони. З червня в центральних і західних областях України фермери почнуть збирати ґрунтову ягоду. Щоправда, дощі можуть негативно вплинути на врожай. Можемо отримати середню та пізню полуницю поганої якості.

Торік вітчизняна черешня з'явилася в продажу у травні. Цьогоріч сезон розпочнеться пізніше. Ягода ще не дозріла. У магазинах і на базарах торгують черешнею з Іспанії. Кілограм коштує 230–250 грн.

Зараз ви читаєте новину «Вартість полуниці залежить від погоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі