пʼятниця, 01 червня 2012 00:45

Валюту прийматимуть без паспорта

Із 1 червня Нацбанк змінив правила обміну валют. Євро та долари можна буде здати без паспорта із 1 червня.

— У Нацбанку зрозуміли: якщо під час Євро-2012 уболівальники мінятимуть гроші, для іноземців обмінники мали видавати довідку за формою 377. Оформлення займає 10-15 хвилин. Через неї до обмінників стояли б великі черги, — пояснює 37-річний Олексій Кущ з Асоціації українських банків.

Довідку іноземці мали пред'являти разом із паспортом, щоб поміняти назад невикористані гривні на валюту. Тепер замість довідки показуватимуть квитанцію про обмін валюти на гривню.

— Однак ніхто не попереджатиме іноземців, що квитанції треба зберігати. Завдяки цьому в Україні залишиться значно більше доларів та євро. Скажімо, іноземець поміняє євро на 2 тисячі гривень. Перед виїздом на батьківщину в нього лишиться 300-400 гривень. Без квитанції йому доведеться забирати ці гроші із собою.

Очікують, що вболівальники з Європи привезуть півмільярда євро.

Краще вкладати у долари

За один євро у столичних обмінниках дають 9,9 грн. Упродовж квітня-травня курс знизився на 60-80 коп. Європейська валюта дешевшає через політичні та економічні проблеми в країнах континенту, вважають в Асоціації українських банків. Долар лишатиметься стабільним. До осені за євро даватимуть 9,5 грн. В Асоціації радять тримати заощадження у доларах.

 

Зараз ви читаєте новину «Валюту прийматимуть без паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі