вівторок, 05 вересня 2017 06:10

Валюта дорожчатиме до кінця року

— Є останній шанс дешево купити валюту. Скоро курс долара поповзе вгору, — каже валютний міняйло 46-річний Володимир­ Березак із Вінниці.

— Інформатори в банках говорять, щоб лише скуповували валюту. Щоб купити від 5 тисяч доларів, треба гроші замовляти за 10 днів. У банках продають не більш як тисячу доларів.

Реальний курс знає Нацбанк. Він у нас більше політичний, ніж економічний. Але банкіри між собою називають курс до кінця року від 29 до 32 гривень за долар. Останній може бути, якщо Міжнародний валютний фонд не дасть черговий кредит. Також сильно пішов відтік грошей, що раніше присилали заробітчани. Вони все частіше почали перевозити родини за кордон. Цьому сильно посприяв безвіз. За біометричним паспортом можна перебувати до 90 днів у Польщі чи Литві. При цьому людину візьмуть на роботу. Наприкінці серпня валюту в основному міняли, щоб скупитися до школи, орендувати житло чи змінити автомобіль.

Найдорожче протягом літа долар коштував 1 червня — 26,31 грн, повідомили в Нацбанку. Найдешевшою американська валюта була 30 серпня — 25,44 грн.

Зараз ви читаєте новину «Валюта дорожчатиме до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі