четвер, 31 травня 2007 18:54

Юрій Стельмащук робить кінодекорації

28-річний киянин Юрій Стельмащук за фахом — інженер-авіатор. А заробляє на декораціях для кінофільмів.

— Мені завжди подобалося Середньовіччя — лицарі, замки, — розказує. — П"ять років тому дізнався від знайомого, що в Києві французи знімають ляльковий мультфільм "Робонавти". Напросився до них художником-декоратором. Робив космічні кораблі, будинки, пагорби. Використовував дерево, папір і тканину. Потім розставляв декорації перед камерою. Відтоді й роблю різну бутафорію.

Після тих зйомок Юрій разом із другом узяв в оренду майстерню на кіностудії ім. Довженка. Платить 1500 грн за місяць. Найняв ще двох помічників. Найчастіше замовляють картонні мечі, лицарські костюми й каміння. Стельмащук навчився виплавляти склянки, які можна роздушити в руці, не поранившись. Для комедійного серіалу "Весела хата" зробили декорацію — придорожню корчму. Впоралися за місяць. Заробили 20 тис. грн.

Тепер Юрій працює на зйомках фільму "Серце світу". Вже зробили колісницю, ковальське горнило і ткацькі станки. Минулого тижня взявся шити костюми.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Стельмащук робить кінодекорації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі