неділя, 22 липня 2007 17:00

Упаковка кришок обійшлася в десятку

19,5 коп. за одну металеву кришку для консервації заплатила пенсіонерка Антоніна Прилипко, 63 роки.

— На селі вже дехто свиней огірками годує, — каже жінка. — Вродили добре, а дівати нікуди. А я городину люблю. Консервую зараз помідори, огірки, вишні — усе, що дешеве.

Улітку на банки й кришки підвищується попит. Колись, розповідає жінка, на них був дефіцит. Кришку відкривали знизу спеціальним ключем. Використовувану рихтували і знову закривали нею.

У магазині "Господарчі дрібниці", що на вул. Нижній Вал у Києві, дніпропетровські кришки продавали по 24 коп. за штуку. Але їх розібрали. Продавщиці кажуть, скоро підвезуть, коли саме — точно не знають. На Житньому ринку кришки "Даринка" вінницького заводу пропонують по 10–13 грн за упаковку — 50 штук. Урозріб — по 25–30 коп. У інших продавців є "Господарочка" по 12 грн за 50 штук.

— "Господарочка" Одеського консервного заводу мені якраз подобається, — усміхається Антоніна Омелянівна. — Але подруга розказувала, що в селах на Житомирщині вони лежать по 20 коп. штука. Тож і я вирішила пошукати дешевше.

На Куренівському ринку на ятці жінка натрапила на лаковані кришки з написом "Перець". Продавці просили 10 грн за упаковку 50 шт. Виторгувала за 9,75 грн.

— У мене вийшло по 19,5 копійки за штуку, — хвалиться. — Хоча мені так багато кришок не знадобиться — може, частину спродам сусідкам. Або лишу на наступний рік.

Зараз ви читаєте новину «Упаковка кришок обійшлася в десятку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі