вівторок, 20 серпня 2013 05:15

У Віктора Коваленка на вокзалі вкрали тисячу гривень

У 27-річного Віктора Коваленка на станції ім. Шевченка на Черкащині вкрали портмоне із грошима. Чоловік повертався із Криму.

— Поклав його у внутрішню кишеню піджака. Коли під'їжджав до станції, біля виходу зчинилася штовханина. Один юнак протискався з валізою вперед, а чоловік із пивом в тамбурі кричав "Дайте пройти". Мабуть, тоді гаманця й витягли, — розповідає Віктор. — Помітив біля маршрутки, саме хотів купити квиток у Черкаси. Я до кишені, а вона повністю відрізана. Довелося просити на проїзд у перехожих.

У гаманці Віктора була 1 тис. грн, зарплатна картка та кредитка.

— Мабуть, мене підстерегли, коли купував чай у провідниці. Діставав гроші з гаманця. Там майже всі купюри були по 100 і 50 гривень.

У час найбільшого пасажиропотоку влітку активізуються потягові крадії, кажуть в управлінні транспортної міліції на Південно-Західній залізниці.

— Здебільшого обкрадають пасажирів біля кас, при посадці у вагони та висадці. Там людно. Створюють штовханину, щоб непомітно витягнути гроші або цінні речі. Нерідко працюють парами. Один відволікає увагу, другий чистить кишені, — розповідає Наталія Мельник, 42 роки, із Південно-Західної залізниці.

Багато крадіїв купують квитки на потяги, як пасажири. У дорозі ходять вагонами. Є й ті, які заходять до вагонів на станціях — ніби проводжають когось.

— 23-річний вліз через гофру — гумові ущільнювачі між вагонами. Зайшов у купе, де жінка вже лягла спати. Запитав, куди їде. Вона каже: "До Білорусі. Давайте поговоримо завтра, бо втомилася й дуже хочу спати". Цієї інформації вистачило. Злодій почекав, доки пасажирка засне. Відкрив сумочку біля подушки. Витягнув гроші й утік на під'їзді до Чернігова. Його помітив патруль міліції. З'ясували, що був судимий за поїздні крадіжки. На кордоні жінка спохватилася. Хотіла випити кави, а гаманець порожній. Вона їхала у відрядження, у дорогу переписала номери банкнот. По них крадія викрили.

Наталія Мельник радить не спілкуватися з незнайомцями в потязі. Не розпивати алкогольних напоїв.

— Кладіть речі в рундук під нижньою полицею або тримайте при собі. Застібайте всі кишені. Гроші в дорогу розділяйте на кілька частин. Меншу суму, на дрібні витрати, залиште при собі. А крупну ховайте глибше в багаж. Сумки несіть перед собою, а не ззаду.

На пляжах забирають фотоапарати та плеєри

Минулого сезону у відпочивальників викрали понад 60 фотоапаратів, кажуть на пляжі "Сіленд" у кримському місті Євпаторія. За 20 грн там можна винайняти на 4 год. сейф із кодовим замком.

— Ті, хто здають цінні речі у сейф, спокійні. Решта без кінця озирається на свої покривала, — каже адміністратор пункту прокату лежаків і сейфів 30-річний Дмитро Касьянов. — На пляжах зловмисників побільшало в останні роки, відколи дзеркальні фотокамери стали популярними. Їх можна продати через інтернет дорожче, ніж телефон. І немає такого ризику, як із мобілками, які швидко вичисляє міліція. Також часто цуплять плеєри та гаманці.

Зараз ви читаєте новину «У Віктора Коваленка на вокзалі вкрали тисячу гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі