пʼятниця, 02 листопада 2007 15:31

У СІЗО приймають передачі до 30 кілограмів

"Ми з трьох годин ночі тут, щоби хоч у другій десятці передати пакунок", — каже кремезний чоловік біля слідчого ізолятора N13 на столичній Лук"янівці, перекладаючи продукти в прозорі пакети.

Син киянки Валентини, 56 років, відбуває за ґратами вже третій термін.

— Напередодні вночі займаю чергу, щоби хоч до десятої ранку передати пакунок. У суботу дуже багато людей приїжджають із провінції, черга в кілька сотень душ, — розповідає Валентина. — Мені одна передача обходиться в 150 гривень, приношу раз на місяць.

Передачі затриманим у СІЗО приймають від сьомої ранку до першої дня в усі дні, окрім неділі та понеділка. Недужим в"язням можна принести медичний пакет з 10-ї до 12-ї з вівторка по п"ятницю. Бувальці кажуть, що найменше передач приносять у четвер.

— Кого до 13-ї запустять, того й обслуговують, — каже 46-річний Олександр. У руках чоловік тримає бланк заяви на передачу, який щойно купив за 50 копійок в одному з вікон. — Як потрапите у кімнату прийому, одразу доставайте паспорт і кладіть у стопочки біля віконечка. Це ваша регістрація і послідовність віддати передачу. А в цю заяву запишіть, які продукти будете передавати.

У кімнаті для прийому передач ніде голці впасти. Біля одного з вікон список із прізвищами передавачів. Перші в переліку похапцем викладають на підвіконня продукти. Передачі ретельно зважують на вагах.

Наталя, 28 років, принесла по кілька кілограмів круп, цукру, розсипного чаю, льодяників. Фрукти і цигарки пересипає в окремі прозорі пакети.

 — Першого разу майже все, що привезла, довелося забрати додому, — каже жінка. — Багато харчів заборонено передавати, хоча ув"язненому все знадобиться, навіть одноразовий посуд.

Що заборонено передавати ув"язненим

— кулінарні вироби з яловичини, свинини, баранини;
— тушки птиці і кролів копчені, копченості, яйця і вироби з них;
— ковбаси варені, кров"яні, сардельки, сосиски;
— рибу;
— молочні та молочно-кислі вироби;
— відварені чи нарізані сири, овочі, картоплю, салати;
— пироги, ватрушки, чебуреки, пиріжки, торти, кремові тістечка;
— алкогольні й безалкогольні напої, пиво, соки, компоти.

Зараз ви читаєте новину «У СІЗО приймають передачі до 30 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі