вівторок, 28 травня 2013 06:30

У червні полуниця подешевшає на п'ять гривень

Із середини травня полуниця на столичних ринках і в супермаркетах подешевшала на 7-10 грн. Ягоди продають по 22-25 грн/кг. Переважно всі привезені з Київської області.

— Цьогоріч урожай полуниці значно більший, ніж торік, — каже 35-річна Марія Колесник, аналітик консалтингової компанії "ААА". — Вся має гарний вигляд, мало зіпсованої. Видно, що фермери посадили багато нових сортів.

Торік кілограм наприкінці травня на столичних ринках продавали по 33-35 грн. Більшість везли із південних областей.

— Цієї весни через спекотну погоду вона раніше поспіла. Тому пік врожаю буде на початку червня, а не в середні. Тоді подешевшає гривень на 5. Бачила на Лісовому ринку, на околиці міста, по 15-16 гривень. Ягоду продають селяни, які вирощують її. Закінчиться сезон  полуниці на тиждень-півтора раніше. Тоді ціна підскочить до нинішньої.

Найдешевшу полуницю продають в Одеській і Миколаївській областях — по 15-16 грн/кг. У Харківській і Сумській — 23-25 грн, Львівській та Івано-Франківській — 15-20, на Рівненщині — по 19-22.

14,27 мільйона гривень за ліцензійні програми американської компанії "Майкрософт" для своїх 6,3 тис. комп'ютерів заплатить у червні Нацбанк. Минулого тижня його керівництво уклало угоду з фірмою "БМС консалтинг". Установка програм на один комп'ютер коштуватиме 2266 грн. Наступного року їх потрібно буде оновлювати.

650 турнікетів столичного метро переобладнають до кінця року для електронних проїзних квитків. Ними замінять жетони. Багаторазові квитки будуть із пластика, їх можна купуватимуть і поповнюватимуть у спеціальних терміналах. Одноразові — з паперу. Гроші на переобладнання турнікетів та встановлення терміналів дасть компанія "Альфа-пей". За це отримуватиме 8,47% виручки від проданих квитків.

Зараз ви читаєте новину «У червні полуниця подешевшає на п'ять гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі