неділя, 29 липня 2007 17:25

Світлана Лукашик випікає торти на замовлення

46-річна Світлана Лукашик із Хмільника на Вінниччині працює кондитером. Вона пече торти й тістечка на замовлення.

— Дітям замовляють фігурні торти, ляльки Барбі, щоб плаття у них були їстівними, — розповідає Світлана. — А для хлопців — машинки, щоб їздили, — у парку на лавочці Лукашик показує фотографії своїх робіт.

Жінка працювала юристом у Вінниці. Захотіла мати спокійнішу роботу. Закінчила курси, пішла у кондитерський ліцей.

— У 2005 році на міжнародній виставці солодощів у Києві посіла перше місце, — каже Лукашик. — Мені подарували набір формочок із нєржавєйки для випікання прикрас. Фірмові, дорогі. За одну треба віддати 30–35 гривень, а вони ж манюсінькі, — показує пальцями 3–4 см.

Протягом місяця Світлані замовляють чотири-п"ять тортів. У весільний сезон буває 15–20 замовлень. За виготовлення клієнти віддають 300–500 грн — по 70 грн за 1 кг. У піст замовляють менше.

Бізнесмен замовив Ейфелеву вежу

Продукти для випічки жінка купує у магазинах. Фрукти та ягоди скуповує у сезон і заморожує.

Форми для коржів Лукашик бере у Києві, в магазині "Афіни" на вулиці Рокоссовського. За одну платить 50–60 грн. А також форми для заливання желе — по 200 грн. Для крему та фігурок використовує німецьку пудру по 15 грн за 1 кг.

— Для того щоб спекти і прикрасити торт, треба п"ять-шість годин, — розповідає вона, — а на прикраси, фігурки ажурні з пудри та білка може піти й більше часу.

Світланині вироби замовляють на весілля, дні народження, презентації.

— Якось зо два роки тому заказав один бізнесмен Ейфелеву вежу зробити, — каже жінка, — Йому на презентацію якусь треба було. Навіть креслення дав. Я по частях викладала. То на це в мене майже місяць пішов. Заплатили 450 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Лукашик випікає торти на замовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі