неділя, 15 квітня 2007 14:36

Студентки заробляють на соцопитуваннях

Студентки Полтавського педуніверситету 20-річна Тетяна Пащенко разом із 22-річною сестрою Олександрою підробляють на соціологічних опитуваннях. Найчастіше їх замовляє Центр ім. Разумкова.

— Минулого тижня їздили робити соцопитування в Богодухові, Змієві, Золочеві та Зідьках Харківської області, — каже Тетяна. — 60 анкет збирали чотири дні. За роботу отримаємо по 120 грн.

Цю роботу сестрам Пащенко запропонував організатор групи інтерв"юерів-соціологів у Полтаві та області. Згодом Тетяна й Олександра почали їздити проводити опитування і в сусідніх областях. За день устигають заповнити до 15 анкет. У кожній від 20 до 300 запитань. З опитуваним треба спілкуватися принаймні півгодини. Теми — політика, економіка, засоби масової інформації. Бувають і спецопитування — приміром наркоманів.

Кандидатів вибирають за віком і статтю. Раніше враховували ще й освіту. Замовники роботу перевіряють. За одну анкету дають 2–25 грн. Якщо виявлять фальсифікат, можуть не заплатити.

Тетяна й Олександра навчаються і працюють на чверть ставки — 200 грн. Стільки ж отримують стипендії. Їхня мати на соцопитування ходить постійно, заробляє 1,5 тис. грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Студентки заробляють на соцопитуваннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі